Notícies

Dimecres, 2 de març de 2011

Els joves de l'Associació medieval preparen les Nits Malignes

Aquest any s'han pres mesures donada la situació de crisi


El jovent de l'Associació Medieval continua assegurant el relleu de l'entitat. Com en el seu dia, el grup de joves de l'entitat organitzadora de la festa medieval de Catalunya van començar a organitzar la Dracum Nocte i la beguda de la mateixa, l'actual grup de jovent puja amb moltes ganes i comença a adquirir responsabilitats dins la festa.

De fet, els cavallers més grans, que són els responsables d'aquest grup dins la festa, fa temps que coordinen les lluites al campament, les banderes, els tambors i les trompetes organitzant el torns de guàrdia, o les dúcties dansaires, organitzant el Sopar medieval, a més de tot el jovent de l’entitat que té una funció específica dins la festa i que hi col·laboren i hi treballen desinteressadament.

Abans de la Setmana Medieval també són els coordinadors de la Gala d'Elecció de la Princesa i Sant Jordi. Tot i això, la junta vetlla perquè aquestes responsailitats siguin graduals i cada dia tinguin més pes dins l'entitat.

En aquesta propera Setmana Medieval, el Grup de Joves de l’Associació novament són els encarregats d’organitzar les Nits Malignes 2011, i tot i les dificultats que aquests darrers mesos han afectat a l’organització de la festa, s’està treballant des de fa temps perquè tornin a ser un èxit de públic com l’any passat en què es van convertir en un dels actes principals i amb més afluència de públic de la Setmana Medieval.

Aquest any les Nits Malignes se celebraran fins en quatre edicions, els dies 29 i 30 d’abril, i 6 i 7 de maig. Com ja es va fer l’any passat i és un aspecte bàsic de l’acte, des de l’organització s’estan treballant en tot moment per poder establir diferents col·laboracions i acords amb els pubs i discoteques de Montblanc, per a que tot el sector nocturn tingui un paper important dins d’aquest acte del jovent. En tot moment intentarem unir esforços per a que l’activitat nocturna que era un buit important dins la festa, tingui un paper principal i sigui un atractiu per a totes les persones amb ganes d’allargar les nits durant aquests dies de festa.A més, gràcies a les diverses col·laboracions faran possible que les Nits Malignes siguin viables econmòmicament.

En aquesta edició de les Nits Malignes 2011, es continuarà potenciant les actuacions de grups locals de la vila, combinades amb importants grups de rock, ska, punk, i rumba del panorama musical espanyol i català, tot i les restriccions i la reducció de pressupost en que es veu afectada tota la Setmana Medieval. Novament aquest any tindrem la plaça de Sant Miquel totalment transformada en una taverna medieval, amb decoració, caracterització i personatges de l’època, i un ambient totalment medieval.

La gran novetat d'aquest any, el dia 29 d’abril just després de l’espectacle i el correfoc de la Dracum Nocte 2.0: L’origen del mal, tindrem un nou concert de les Nits Malignes. El grup de Joves serà l’encarregat d’organitzar la part del concert de la Dracum Nocte, per la manca d'acord amb Barjaula. 

Enguany s'han hagut d'eliminar algunes despeses a causa de la difícil situació econòmica que travessa l'entitat. A banda de suprimir el “Concurs de Joglars”, i l'elaboració de la beguda de la Festa, “la Clarea”, també s'ha suprimit l'acte que tenia com a protagonista a aquesta beguda, “L'hora del Líquit”. L'Associació s'ha vist obligada a suspendre el dinar de germanor i ha posar un preu de 5€ a l'entrada de l'espectacle de la “Dracum Nocte”, organitzat per l'Associació Medieval, i que fins enguany havia estat gratuït. No cal dir que aquestes mesures s'han pres a contracor.

En aquest sentit, s'han intentat retallar tots els actes que comporten una important despesa i que no generen cap tipus d'ingrés. El cas del concert de la Dracum, és el mateix. Fins ara l'Associació Medieval es podia fer càrrec de les despeses de l'equip tècnic del concert mentre que l'Associació Juvenil Barjaula es feia càrrec del catxet dels grups i a més gestionava la barra, obtenint-ne tots els ingressos que generava. L'Associació Medieval va plantejar la impossibilitat de fer front a la despesa que suposa la contractació de l'equip de so i llum. Des de Barjaula van declinar organitzar el concert si l'Associació Medieval no es feia càrrec d'aquests despesa. Davant d'aquesta situació, l'Associació Medieval ha encarregat al grup de joves de l'entitat l'organització del concert, com a una nit més de “les Nits Malignes”. Aquest grup de joves ja ha trobat col·laboracions d'empreses i el fet que els ingressos de la barra ara seran per l'Associació Medieval, dona viabilitat a poder programar un concert després de l'espectacle de la “Dracum Nocte”.

L'Associació Medieval estèn la mà a futures col·laboracions amb Barjaula, ja que és l'entitat que col·labora amb més entitats i col·lectius de Montblanc. Col·labora amb la Coral Flor de Lis, els Dimonis de Montblanc, Schola Gregoriana de Sant Miquel, Grallers de Montblanc, ADOMONT, Guies de Montblanc, Torraires de Montblanc, Banda de Música Verge de la Serra, Ball de bastons de Montblanc, Denominació d’Origen de la Conca de Barberà, Associació d’Embotelladors de la Conca de Barberà, Parròquia de Santa Maria La Major, Museu Comarcal de la Conca de Barberà, Protecció Civil, Unió de Botiguers, Associació d'Allotjaments, Associació de bars i restaurants de Montblanc, entre altres.

Atenció als mitjans de comunicació:

premsa@setmanamedieval.cat

Nria T: 618 110 940

Eva T: 661 859 015