Notícies

Dimarts, 26 de febrer de 2013

La XXVI Setmana Medieval presenta els seus protagonistes

També es va presentar el cartell i avantprograma de la festa


Nou candidates a princesa i vuit candidats a Sant Jordi van presentar-se a la Gala d'Elecció de la Princesa i Sant Jordi de la XXVI Setmana Medieval de Montblanc que, finalment, va escollir a Aina Bonet, de 18 anys, i a Guillem Cos, de 21, com a nous protagonistes de la festa. Els dos joves van participar a les diferents proves que demostren la seva habilitat d'interpretació i la seva espontaneïtat, i que es van dur a terme aquest dissabte a l'antic hospital de Santa Magdalena.

L'acte també va servir per donar a conèixer la resta de personatges principals de la Setmana Medieval. En els papers de Rei i Reina, Josep Manel Gutiérrez i Montserrat Moix; els Caps de la Casa de Vilafranca, Marc Vinya i Núria Sabaté; els Caps de la Casa de Jané, Josep M. Sans i Imma Bové; els Caps de la Casa d’Alenyà, Josep M. Ferran i Laura Anglès; i els Veguers, Sebastià Setó i Francina Vázquez. 

Al llarg de la gala, també es va presentar el cartell promocional de la nova edició de la festa, amb el Drac com a protagonista, i l’avantprograma d’actes, que compta amb la recuperació d'actes, com la Truma o el Concurs de Joglars.

Més de 250 persones van assistir a l'acte, entre les quals hi va destacar el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Jordi Agràs.

Cartell de la XVI Setmana Medieval

Sobre la Setmana Medieval de Montblanc

La Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi, que se celebra anualment pels volts de la Diada de Sant Jordi a Montblanc, és una de les festes de recreació històrica més importants de Catalunya. Festa declarada d'Interès Turístic per l’Estat espanyol i per la Generalitat de Catalunya, va néixer l'any 1987 quan va representar-se per primera vegada la Llegenda de Sant Jordi a la plaça Major de Montblanc i va constituir-se formalment l'Associació Medieval, entitat organitzadora de la festa. Un any més tard, l'any 1988, va celebrar-se la primera edició de la Setmana Medieval. 

Amb més de 25 anys d’història, compta amb actes tan emblemàtics com el Mercat Medieval, pioner a l'Estat, la Dracum Nocte, la invocació del Drac i les forces del mal, o la Representació de la Llegenda de Sant Jordi, que Joan Amades al seu Costumari Català va situar a Montblanc.

 

 

Atenció als mitjans de comunicació:

premsa@setmanamedieval.cat

Nria T: 618 110 940

Eva T: 661 859 015