Notícies

Diumenge, 20 de gener de 2019

La Setmana Medieval de Montblanc escull els principals protagonistes i presenta novetats com el canvi d'imatge

La 32a edició estrenarà una cantata sobre la llegenda de Sant Jordi, que també s'edita en llibre-CD, i un emplaçament més espectacular pels Jocs Medievals Nocturns


L'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc va celebrar anit el tradicional sopar de l’elecció, en el qual es van triar qui representarà Sant Jordi i la Princesa en l’edició d'enguany. A la gala, a la que van assistir unes 250 persones, també es van presentar algunes de les principals novetats de la festa, que enguany tindrà lloc entre el 23 d'abril i el 5 de maig. Els socis de l'entitat, organitzadora de la festa, van votar per triar entre 7 candidates a Princesa i 2 a Sant Jordi. Al pavelló del Casal Montblanquí, tots els candidats van passar diverses proves, i finalment, es va escollir a Ramon Solanes per representar a Sant Jordi; i a Míriam Ortín pel paper de la Princesa. Sant Jordi assegura: “Des de petit he volgut presentar-me tot i que a l'hora d'apuntar-me, vaig dubtar. Llavors, vaig pensar que era una oportunitat que només passa una vegada a la vida i no la vaig voler deixar passar. És l'ocasió de representar a Montblanc i Catalunya. De la seva banda, la Princesa afirma: “És un orgull poder representar un paper tan important com aquest. Des de fa un parell d'anys que vaig decidir presentar-me i és una experiència que afronto amb moltes ganes i il·lusió". 

D'altra banda, també es van donar a conèixer la resta dels principals protagonistes: Paulino Gascón (Rei), Carmen Núñez (Reina), Ramon Bové i M. Teresa Dulcet (Veguers), Abraham Casanovas i Marcela Bouchnerova (Casa Vilafranca), Gerard Llopis i Vanesa Roselló (Casa Gener), i Jordi Vallverdú i Carme Montserrat (Casa Alenyà).

Durant la vetllada, es van avançar algunes de les novetats de la festa d’enguany. Amb la intenció de renovar la imatge de marca i estrènyer encara més els vincles amb la llegenda, a partir d’ara el nom de la marca «Setmana Medieval» incorpora la paraula «Sant Jordi». El nou logotip que acompanya aquesta renovació és un drac, dissenyat simulant el traç d’un pinzell. La nova imatge és obra de l’estudi de disseny Crea2, i ja es pot veure en el cartell, les xarxes socials i la resta d’elements comunicatius de la Setmana Medieval. La imatge del cartell és obra del fotògraf David Oliete, i també té com a motiu una de les icones de la festa, el lliurament de la rosa de Sant Jordi a la Princesa. Així la instantània mostra els dos protagonistes de l’any passat, Maria Martínez i Marc Munné, que anit van destapar el cartell. El president de l’Associació Medieval, Joan López, explica: “Hem presentat la nova imatge de la festa inspirada en el nostre drac, que lliga amb el caràcter i la singularitat de la Setmana Medieval. Es tracta d’un projecte que feia temps que teníem en cartera i que finalment, ens hem decidit a materialitzar”. 

Una altra de les novetats és l’estrena de la «Cantata de la Llegenda de la Princesa i Sant Jordi», composta pel montblanquí Jordi Cartanyà, que interpretaran els 500 alumnes de cicle mitjà de totes les escoles de la Conca de Barberà, i és organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics de la Conca de Barberà. La cantata té lloc cada dos anys i en aquesta ocasió, amb la col·laboració i el suport de l’Associació Medieval, es cantarà el 3 de maig, dins els actes oficials de la Setmana Medieval. També se’n publica un llibre-CD, a càrrec de l’editorial La Musca amb il·lustracions de Laura Magrinyà, que es va presentar durant la gala.

Així mateix, destaca l’estrena de la nova ubicació pels Jocs Medievals Nocturns, que se celebraran el dissabte 4 de maig. Fins ara es feien a l’aparcament de la Muralla de Santa Tecla, però enguany tindran una única representació amb més aforament, i es representaran al Pont Vell. L’entorn d’aquest pont romànic, al costat del riu Francolí, s’està remodelant i el nou emplaçament conferirà més espectacularitat als jocs. D’altra banda, la representació de la Llegenda de Sant Jordi, l’espectacle més emblemàtic de la Setmana Medieval, serà el 27 d’abril. 

Al sopar d’anit va assistir-hi la regidora de Turisme, Ariadna Ferrer en nom de l’alcalde de Montblanc, i el president del Consell Comarcal, Francesc Benet. Ferrer assegura: “Si Sant Jordi mata dracs, podem aconseguir el què ens proposem. Això ho explica la nostra llegenda. La Setmana Medieval ens situa al mapa, especialment en l’àmbit turístic”. 

Atenció als mitjans de comunicació:

premsa@setmanamedieval.cat

Núria T: 618 110 940

Eva T: 661 859 015