Notícies

Dimecres, 3 d'abril de 2019

Màrius Serra serà el pregoner de la XXXII Setmana Medieval de Sant Jordi

El premiat escriptor promet un «pregó medieval» per convidar tothom a gaudir intensament de la festa, que es celebrarà del 23 d'abril al 5 de maig


L’escriptor Màrius Serra (Barcelona, 1963)  és l’encarregat de convidar a participar en una nova edició de la principal festa medieval de Catalunya, organitzada per l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi. Seduït per la paraula, Màrius Serra té una llarga trajectòria professional en el camp de la literatura, en el qual ha publicat sobretot novel·les; com ara «Farsa» (Premi Ramon Llull, 2016) i «Plans de Futur» (Premi Sant Jordi, 2012) . La seva darrera és «La novel·la de Sant Jordi», publicada l’any passat i ja traduïda a l’italià. Serra també ha escrit textos teatrals, i és autor de nombroses traduccions. 

De Màrius Serra és també ben coneguda la faceta de bon comunicador, a través de múltiples i diversos treballs en mitjans de comunicació. Serra ha estat columnista d’opinió a diaris, així com autor de mots encreuats i de jocs de paraules. En aquest àmbit, cal destacar espais com «Paraules en ruta» (Tv3) i, en l’actualitat  «Enigmàrius» (Catalunya Ràdio) 

A  la Setmana Medieval l’escriptor promet escriure «un pregó medieval, fent una capbussada en el passat medieval de la nostra llengua per convidar a gaudir al màxim de la festa». Màrius Serra pren aquest repte de pregoner tot confessant amb alegria: «Em fa molt de goig participar d’una festa que ja coneixes i és referencial. Alhora, també una mica de respecte».

El pregó tindrà lloc el 26 d’abril, com ja és tradicional, des del balcó de la històrica Casa Desclergue a la plaça Major de Montblanc. Començarà a dos quarts de set de la tarda i hi prenen part bona dels protagonistes de la Setmana Medieval, encapçalats per la família reial, sant Jordi, les cases nobles, soldats i el poble, en un acte obert a tothom i ple de color, música i danses.   

Atenció als mitjans de comunicació:

premsa@setmanamedieval.cat

Núria T: 618 110 940

Eva T: 661 859 015