Notícies

Dimarts, 24 de març de 2020

L'Associació Medieval suspèn la 33a Setmana Medieval de Sant Jordi per la crisi del coronavirus


L'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi ha decidit suspendre la 33a edició de la Setmana Medieval de Sant Jordi, que s'havia de celebrar del 17 al 26 d'abril d'aquest 2020.

La crisi sanitària mundial generada pel coronavirus i l'estat d'alarma decretat fins al pròxim 11 d'abril fa inviable que pocs dies després puguem celebrar amb normalitat la festa.

Fa uns dies, quan es va decretar el primer període de confinament, ja vam anunciar la suspensió de tots els assajos. Ara, una setmana després, ens veiem obligats a suspendre tots els actes programats. De fet, ni que el confinament s'aixequés abans de la data d'inici de la celebració, creiem que no es podria celebrar amb normalitat ni amb totes les garanties.

Es tracta d'una decisió dura per la nostra associació, que ha celebrat ininterrompudament la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi des de la seva fundació l'any 1987.

Està previst que es retorni l'import de les entrades venudes de tots els espectacles. En primer lloc es durà a terme el retorn de les localitats adquirides a través d'internet i més tard, quan es pugui reprendre l'atenció al públic, es retornaran les entrades comprades a l'oficina de l'Associació Medieval, sigui en efectiu o targeta.

Quan la situació d'emergència hagi acabat i l'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi recuperi la normalitat, es podria valorar la programació d'algun acte. Amb tot, celebrar la Setmana Medieval amb el format com la coneixem actualment en una altra data, no és possible. Un ajornament no és viable.

Volem aprofitar aquest comunicat per agrair a tots els col·laboradors de la Setmana Medieval la feina feta fins ara. Gràcies als voluntaris, institucions i empreses que, com cada any, ja estaven implicats, un cop més, en la festa.

Animem a la ciutadania a respectar les ordres de confinament per no contribuir a la propagació del covid-19 i expressem el nostre suport als malalts, personal sanitari i equips d'emergència.

Atenció als mitjans de comunicació:

premsa@setmanamedieval.cat

Núria T: 618 110 940

Eva T: 661 859 015