Notícies

Diumenge, 24 de gener de 2021

Carla Farré i Marc Català, Princesa i Sant Jordi de la 34a Setmana Medieval de Montblanc

La gala s'ha fet en directe per TAC12 des de l'antiga església de Sant Francesc i amb rècord de vots emesos


La 34a edició de la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi ja té protagonistes. Carla Farré i Marc Català han sortit escollits Princesa i Sant Jordi en el transcurs d'una gala que s'ha fet en directe a TAC12 des de l'antiga església de Sant Francesc. Han sortit escollits entre quatre candidates a Princesa i tres a Sant Jordi. 

Era la primera vegada que la gala es feia sense públic i amb vot telemàtic. De fet, les votacions han marcat un rècord, amb més de 400 vots emesos. Mai fins ara en una gala d'elecció de la Princesa i Sant Jordi s'havien recollit tants vots. El nou sistema i la gala s'ha hagut d'adaptar a la situació actual de la pandèmia i la junta de l'Associació Medieval celebra que hagi funcionat bé. 

Durant la gala també s'ha conegut el cartell de la 34a Setmana Medieval de Sant Jordi, que protagonitzen l'Ussama Cantillo i l'Anna Navarro, Sant Jordi i Princesa de l'edició del 2020 que, pel confinament, no vam poder celebrar. Ha estat un homenatge de l'Associació Medieval als protagonistes que no van poder representar els seus papers. El cartell, que té una versió per la Princesa i una pel Sant Jordi, s'ha fet amb dues fotografies de Ramper Fotògrafs. 

També s'ha donat a conèixer la família reial de la 34a Setmana Medieval, que repeteixen amb algun canvi. Victòria Mateu i Salvador Masdéu seran la Reina i el Rei, Xavier Carreras i Dolors Abel els Veguers, Rosa Vendrell i Jordi Puigdengoles els nobles de la casa Gener, Josep Maria Remolà i Anna Ribera nobles de la casa Vilafranca i Judit Albalat i Jesús Martínez nobles de la casa Alenyà, aquests últims enlloc de Jordi Sans i Adelaida Serret que ho eren l'any passat. 
 
 La Setmana Medieval 2021 tindrà enguany un cap de setmana i es farà del 22 al 25 d'abril, si les restriccions sanitàries per la Covid-19 ho permeten. L'objectiu principal de l'Associació Medieval és poder realitzar la representació de la Llegenda de Sant Jordi, que s'haurà d'adaptar a tots els protocols establerts. També s'han previst diversos actes, de petit format i aforament limitat.

La junta de l'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi vol agraïr la complicitat dels socis i sòcies i amics de la Setmana Medieval, que han seguit la gala en directe per televisió. En la situació actual, haver pogut celebrar l'acte i que arribés a totes les cases creiem que és un èxit. Un agraïment especial a TAC12, la televisió pública del Camp de Tarragona, que ha emès en directe la gala per fer-la arribar, no només als socis i sòcies de la festa, sinó també a tot el Camp de Tarragona. 

Atenció als mitjans de comunicació:

premsa@setmanamedieval.cat

Núria T: 618 110 940

Eva T: 661 859 015