Notícies

Dimarts, 6 d'abril de 2021

La comunicadora Candela Figueras serà la pregonera de la 34a Setmana Medieval de Sant Jordi

La periodista montblanquina donarà el tret de sortida a la festa, el 22 d'abril a la tarda


Candela Figueras Sabaté (Montblanc, 1984) farà el pregó de la 34a Setmana Medieval de Montblanc. La festa medieval de Catalunya escurça enguany la durada, del 22 al 25 d’abril, i es celebrarà amb estrictes mesures de seguretat a causa de la pandèmia. Tots els actes seran a l’aire lliure i amb aforaments limitats, pels qual caldrà reservar entrada. El programa sencer es farà públic aquesta mateixa setmana, quan també es posaran a la venda les entrades. 

El pregó tindrà lloc el dijous 22 d’abril des de la plaça de Sant Francesc, un indret que juntament amb el Foradot seran els punts principals dels actes d’aquesta 34a Setmana Medieval. L’acte que inaugura la festa serà a les 6 de la tarda, i comptarà amb l’actuació dels balls de Banderes, Dúcties, Faranduleres i les cases nobles de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi, organitzadora de la festa. 

Candela Figueras és periodista i actualment treballa de guionista al conegut programa d’humor «APM» de Catalunya Ràdio. En la seva faceta de guionista també ha treballat en programes culturals com «Àrtic» (Betevé) o «Escala humana» (La2). Enguany, a TV3 ha estat la reportera del concurs sobre el patrimoni nacional «Batalla Monumental».

La trajectòria professional de Candela Figueras està centrada en la televisió i la ràdio. Així va debutar al matinal «El matí i la mare que el va parir» de Ràdio Flaixbac (2006), i el mateix any, al programa despertador «Fricandó matiner» de Rac105. El 2007, es va estrenar com a presentadora d’informatius a «Notícies 8» (8TV) i a la Televisió de l’Hospitalet. En el seu extens currículum destaquen les set temporades en les quals va treballar com a productora i veu femenina de «La segona hora» de Rac1 (2009-2016), un programa d’humor líder a Catalunya en la seva franja horària. El 2017, va entrar a formar part de la redacció del magazín de tardes de TV3 «Tarda oberta». Com a ajudant de direcció, també ha format part del programa «La nit dels Òscars» (2018-19).

Atenció als mitjans de comunicació:

premsa@setmanamedieval.cat

Núria T: 618 110 940

Eva T: 661 859 015