Notícies

Dimecres, 28 d'abril de 2021

La Setmana Medieval entrega l'espasa d'honor al Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya

Es va fer durant l'acte de cloenda de la 34a Setmana Medieval


L'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi va entregar l'espasa d'honor de l'entitat al Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya, com a homenatge a la feina que aquest col·lectiu sanitari ha fet durant la pandèmia de la Covid-19. 

L'entrega de l'espasa d'honor es va fer durant l'acte de cloenda de la 34a Setmana Medieval de Sant Jordi, que aquest 2021 s'ha fet durant un cap de setmana, del 22 al 25 d'abril. Estrella Martínez, degana del Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya va rebre l'espasa de mans de Sant Jordi. Martínez va assegurar que "esgrimim la millor arma per lliurar batalla contra el drac de la Covid-19: la vacuna”. El president de l'Associació Medieval, Maties Martí, va assegurar, durant el seu discurs, que "les infermeres i infermers del país han lluitat de manera valenta contra un altre drac que ens atemoreix". Martí va assegurar també que "ho hem tornat a fer", en referència a poder celebrar enguany la festa, malgrat la situació actual. "Enguany "hem tornat a la nostra normalitat. Tanquem festa curta, però emotiva. Ho hem vist als ulls de la gent"

A la cloenda també hi va participar Joan López, president de l'Associació Medieval durant vuit anys i que el 2020, en no poder celebrar la Setmana Medieval, no es va poder acomiadar com tocava. López va defensar la celebració de la Setmana Medieval d'enguany: "la cultura ens dóna vida, i la cultura és segura".  

Aquest reconeixement, que va emocionar als assistents, es va fer després de l'acte 'La nostra normalitat'. A través de quatre personatges que representen els espais de partipació de la festa i diverses generacions. Un acte emotiu, carregat de simbolisme, humor i estima a la festa. Els personatges van explicar com es i com es prepara la Setmana Medieval, més enllà de la pandèmia que ens ha tocat viure.  

Atenció als mitjans de comunicació:

premsa@setmanamedieval.cat

Núria T: 618 110 940

Eva T: 661 859 015