La llegenda
de Sant Jordi

Sant Jordi va matar el Drac a Montblanc

Així ho explica la llegenda que Joan Amades al seu ‘Costumari Català’ va situar a la vila de Montblanc. També Anna de Valldaura ho va escriure al llibre ‘Les tradicions religioses de Catalunya; Sant Jordi i el Drac dels quatre elements’.

Montblanc s’ha fet seva la Llegenda i des de fa més de 35 anys la representa en un gran espectacle a l’aire lliure de música, foc i projeccions a la muralla. La representació de la Llegenda de Sant Jordi és l’acte més emblemàtic de la Setmana Medieval, que se celebra cada any pels volts del 23 d’abril. És un espectacle a l’aire lliure amb capacitat per a 1.500 persones. Més de 200 actors i actrius no professionals encarnen els papers protagonistes de la Llegenda de Sant Jordi.

L’espectacle s’ha anat renovant, i el que es representa en l’actualitat es va estrenar l’any 2023. S’hi van introduir nous elements escènics, noves projeccions i nous personatges. La transformació més gran de l’espectacle, però, es va fer l’any 2014, amb l’estrena dels mappings a la muralla, nova escenografia, nova banda sonora i nous personatges. Tots els canvis s’han fet sempre mantenint l’essència de la Llegenda de Sant Jordi.

P4221560 1

La representació de la Llegenda de Sant Jordi es realitza cada any amb la muralla medieval de Montblanc com a escenari.

L’espectacle gira entorn la Llegenda original, la que explica que un drac atemoria la vila de Montblanc. Després de quedar-se sense menjar per alimentar la bèstia, el Rei va decidir fer un sorteig, per entregar persones i saciar la seva fam. La mala sort va voler que toqués a la seva filla, la Princesa, que va ser lliurada al Drac. Però abans de ser devorada per la bèstia, va aparèixer el cavaller Jordi amb un cavall blanc per poder deslliurar la Princesa del Drac.

Ask for information

Contact our team of professionals for more information, we are happy to assist you.


Pas 1 de 3 - Identificació

Introdueix el teu DNI per tal de confirmar que siguis soci i sòcia de l’Associació Medieval i puguis exercir el teu dret a vot.
* Només es permetrà un vot per persona i DNI.