La Setmana Medieval tornarà a fer viatjar Montblanc a l’edat mitjana

17 d'abril 2023

La Setmana Medieval de Sant Jordi començarà el dia 21 d’abril i acabarà l’1 de maig.

Tot a punt per a una nova edició de la Setmana Medieval de Sant Jordi, que enguany començarà el dia 21 d’abril i acabarà l’1 de maig. Aquest matí a la sala de plens de l’Ajuntament de Montblanc, s’han presentat les principals novetats d’aquesta 36a edició i ho han fet la Família Reial, el president de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi, Maties Martí i l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu. La festa organitzada per l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi aposta enguany pels espectacles familiars de petit format i l’estrena del nou format de la llegenda de Sant Jordi.

La benvinguda a la festa serà el divendres 21 d’abril amb el pregó, que enguany va a càrrec de la companyia montblanquina Factoria Bram que sempre ha estat íntimament lligada a la Setmana Medieval de Montblanc. En aquest acte es donarà a conèixer el nou vestit de la reina que ha estat confeccionat pel departament de vestuari de l’associació. Del primer cap de setmana en destaca l’espectacle de la Llegenda de Sant Jordi que enguany arriba renovat amb un nou guió, mappings i música renovada. «L’Entrega de la Rosa» al Foradot marcarà la diada de Sant Jordi, el 23 d’abril, aquest espectacle totalment renovat se celebrarà a l’escenari d’El Foradot amb capacitat de més de 1.000 espectadors i on es podrà veure color, danses i música.

Durant els dos caps de setmana es podran veure una trentena d’espectacles de petit format, pels carrers i monuments de la vila, a càrrec de companyies professionals i adreçats a tots els públics. En l’àmbit teatral, repeteix al claustre de Sant Francesc la representació de la llegenda de Sant Jordi pels més menuts de la casa, els dos caps de setmana. També es manté el Mercat de Vins i Caves de cellers de la DO Conca de Barberà a la plaça de Santa Maria, i la mostra d’oficis i el mercat medieval a la plaça Major i als carrers del voltant, a més a més, de l’escola cavalleresca i del campament de poble. Les Nits Malignes, la gran vetllada nocturna de concerts, tornarà a portar enguany a Montblanc a grups de primera fila el 22 d’abril, al pavelló del Casal Montblanquí. Els cap de cartell són Kaotiko i Smoking Souls, a més a més, dels discjòqueis Pd Peting i Dj hidromiel.

Pel que fa al segon cap de setmana, aquest amb tres dies de festa, destaquen les rondes trobadoresques, el sopar medieval, el torneig medieval nocturn i la Bevenda dels portals, als quals assisteixen milers de persones. Durant el diumenge es faran recreacions de la vida medieval amb un nou format perquè els visitants puguin viatjar a l’època medieval en una de les nits més autèntiques de la Setmana Medieval, a més a més, com a novetat se celebrarà un concert de música folk durant el diumenge a la nit. El dilluns, a banda dels actes que es duran a terme durant tots els dies, també hi haurà l’acte de cloenda.

Durant el dissabte 22 d’abril, també hi haurà la recepció oficial als representants de la festa de Sant Jordi “Draaksteken”, que se celebra a la ciutat de Beesel. Aquest municipi dels Països Baixos celebra, cada set anys, una festa dedicada a la Llegenda de Sant Jordi, semblant a la Setmana Medieval de Montblanc, i és per això que enguany se’ls ha volgut convidar, de la mateixa manera que una representació de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi visitarà a l’agost la festa holandesa.

Entrades a la venda, únicament a Internet

El ritme de venda d’entrades és molt bo. Els tiquets pel Sopar Reial, per unes 400 persones, es van exhaurir en menys de dues hores. Per a la primera sessió de l’espectacle principal, «La Representació de la Llegenda de Sant Jordi», també es van esgotar i sols queden el 30% de les entrades per a la segona representació. A diferència dels altres anys, aquest 2023 la venda d’entrades només s’està realitzant per internet a www.setmanamedieval.cat. Ara com ara, encara queden entrades per «Les Nits Malignes», pel «Torneig Medieval Nocturn», «La Bevenda», per les recreacions medievals, pels «Jocs medievals a cavall» i pels espectacles dirigits a un públic familiar com la «Cantata de la Llegenda de la Princesa i Sant Jordi», l’espectacle «Titiritriki de Zum Zum Teatre» i les funcions de «La Mongetera màgica de Festuc Teatre».

L’Associació AFANOC rebrà l’espasa d’honor

Una de les novetats d’enguany és que l’espectacle de producció pròpia «Dones de Llegenda» es durà a terme durant el diumenge, 30 d’abril, i també serà l’acte de clausura de la festa el dia 1 de maig, d’aquesta manera s’amplia l’aforament amb dos dies. Durant aquesta cloenda, que es celebrarà com és tradicional a l’església de Santa Maria, també es lliurarà l’espasa d’honor de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi, organitzadora de la festa. Enguany es lliurarà a l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC), una entitat que ofereix atenció psicosocial integral als infants i adolescents amb càncer i les seves famílies. El president de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi ha volgut remarcar que enguany “ha de ser una cloenda solidària”. Durant els pròxims dies, des de l’Associació es donaran més detalls del caràcter solidari de l’acte i de com participar-hi.

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha fet èmfasis que s’espera que sigui una Setmana Medieval amb molta participació. Per acabar la presentació de la 36a Setmana Medieval de Montblanc, el president de l’Associació, Maties Martí, ha agraït el suport de l’Ajuntament, la Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, la Generalitat de Catalunya i els patrocinadors empresarials que contribueixen a fer possible, any rere any, aquesta festa declarada d’interès turístic a Catalunya i a l’Estat espanyol.

Programa d’actes de la 36a edició de la Setmana Medieval: setmanamedieval.cat

Ask for information

Contact our team of professionals for more information, we are happy to assist you.


Pas 1 de 3 - Identificació

Introdueix el teu DNI per tal de confirmar que siguis soci i sòcia de l’Associació Medieval i puguis exercir el teu dret a vot.
* Només es permetrà un vot per persona i DNI.